Uppdatering båtprojektet 120609

Idag satte jag kapen i båten!!! 🙂

Superhärlig känsla att börja röja runt. På med masken och bara grotta. Det första jag gjorde var att demontera alla beslag så som hantag, årtullar med mera. Sedan plockade jag fram Feinen och drog på ett trä/metall blad, letade fram halvmasken och satte igång.

På den här bilden så framgår det att jag hittade en del rutten plywood. Det var i detta läge jag bestämde mig för att det var läge för en total ursågning av inredningen. Bakre stuvfacket var på tok för litet för att få plats med en 25l trycktank så viss ursågning låg ändå i planeringen. Det finns lite planer på en 20-30hk 4-takt som ”transportmotor” och en Minn Kota med iPilot i fören.

Ett fint snitt runt hela skrovet för att lossa bakre inredningen. Feinen fick verkligen bekänna färg.

När jag ”demonterat” den ruttna soffan så upptäckte jag att det inplastade flytmaterialet gick att vrida ur. Blocken med frigolitliknande material var helt mättade med vatten. De åkte ut direkt. Får se vad jag kan hitta för nytt material till detta.

Mycket smuts och fukt har samlats uder årens lopp i detta utrymmet. Hittade 2st 10 öringar en från -79 och en från -89. Om man hade kunnat växla in dem så hade det kännts lite bättre kanske. I överkant av bilden skymtar de inplastade fästplattorna för de yttre handtagen. De har jag sågat bort för de var som svampar efter dåligt lagade hål.

Ser fram emot imorgon när vi ska börja kapa bort mittsoffan. Jag tror att den är i lika dåligt skick som aktersoffan. Planerna börjar ta form. Blir nog lite mer inredning i framtiden i alla fall. Sen ska det in lite kanalisation för elmotor och batteriladdning och fästen för elmotorn. Akterspegeln ska plastas om för långrigg. Ja det finns att göra.

//Anders

3 reaktion på “Uppdatering båtprojektet 120609”

  1. Skön läsning. Följer projektet med intresse och misstänker att man någon gång sitter i den skutan med spöt!!
    //Thomas

    1. Ja det skulle vara roligt! Det kommer nog att ta ett tag att slutföra men det gör det om man ska göra allt rätt.

      //Anders

Kommentera