Uppdatering båtprojektet 120610

Idag har jag fortsatt att kapa. Mitttoftet och förtoftet är borta samt även delar av durken. Man blir förvånad över hur de gjorde förr i tiden. Det var ganska oseriöst plastat under durken. Stora fickor som det kunde samlas vatten och smuts i. Efter att bladet till feinen tog slut så gick jag lös med sticksågen bara för att öppna upp. När alla toften var borta så kändes det tydligt att golvet var svampigt på ett pat ställen så jag bestämde mig för att ta bort det oxå. En fördel med den demonteringen är att jag kan fälla in rör för el till motor m.m. helt dolt.

Som syns på bilden så var golvet otroligt muggigt. Planen är att jag ska försöka lägga ett lager epoxi under det nya golvet så att det blir lättare att hålla rent. Sen blir det inspektionsluckor oxå för att kunna suga ur smuts och vatten som samlats.

Den totala mängden med bortsågat material från båten uppskattar jag till ca 70-100kg. Mest tyngd i de vattenfyllda ”flytelementen”.

Så här lämnade jag båten över veckan. Trästagen är för att inte något ska hända med formen när jag kapade men det verkar som om formen höll ganska bra utan de där stagen. I veckan ska jag försöka fixa lite nya Fein-blad så att jag kan fortsätt aatt kapa ur golver och snygga till nästa helg samt börja kolla på vad jag ska använda för att bygga upp alla toft och golvet m.m.

//Anders

En reaktion på “Uppdatering båtprojektet 120610”

Kommentera