Kameran får undervattenslins

Nu har jag vart igång och köpt in lite modifieringsdelar till den nya GoPro Hero2 kameran. Kameran har problem med att fokusera under vatten med sin originallins då den har välvd lins ytterst. Detta åtgärdas med ett kitt man kan beställa från SRP som heter BlurFix. Kittet består av en filterhållare för 55mm filter som man monterar på det befintliga kamerahuset samt lite O-ringar och ett UV-filter. Fördelen är att man kan montera andra filter om man skulle vilja ha ett polfilter eller ett filter för att färgkompensera under vattnet. Just nu har jag monterat filterhållaren och torktid löper.En bild på kittet med filterhållaren monterad:

//Anders

2 reaktion på “Kameran får undervattenslins”

  1. Häftiga prylar, hoppas vi hamnar i samma båt v. 41 så ska vi filma riktiga grejor 🙂

    1. Ja det skulle vara jättekul! Hoppas att allt funkar som det ska. Det var en bra bruksanvisning och inte så många moment men det gäller att det blir tätt 🙂

Kommentera