Kvällsfiske i älven

Hade just slutat regna, kl 21.00 på kvällen liggandes i soffan. Måste ut en stund trots myggen!

Sagt och gjort, 5 min senare var årorna i vattnet och UL spöt med en jigg låg i båten. Fiskade drygt en halvtimma men bara två små abborrar. När solen försvann bakom berget hände något, 2 gånger högg det ordentligt och jiggen var bara halv när den kom upp. Bytte till neongul jigg och körde vidare…vid nästa kast hann jiggen bara landa i vattnet och sakta sjönk den – då högg det igen, den här gången var jag beredd och bromsen lagom lös så kampen började och efter en stund var den inne, en skaplig gädda. Efter 3 rusningar och 10 minuter senare så drogs bromsen åt en smula och nu ska den UPP! Väl inne vid båten flög den upp ur vattnet som en havsöring och gjorde två volter och där stack den jiggen/gäddan också. Inte ofta jag använder tafs till jigg men nu fick det bli så och efter en par kast till så landades två mindre gäddor – pigga som raketer. Gädda var jag inte ute efter så in mot land igen och på med en grön gigg och utan tafs fiskade jag av strandremsan vilket snart gav resultat med en fin borre på 3,3 hg som fick gå tillbaka efter att krokats av. Kl är nu 22:00 och på varannat kast känner man nafsen, ett litet vevstopp och så sitter den där igen, denna lite större och runt 0,5 kg. Man skulle haft gäddspöt med sig men UL känns som mer sport så jag jagar ett tag till och vid 22:30 när jag trodde nappen upphört hugger en abborre på 0,5 kg till vid strandkanten och det blir den sista den kvällen.

Summan blev en del tappade fiskar och ett antal i båten så det kändes ändå rättvist. 3 gäddor varav två i båten och 6-7 abborrar varav 5 i båten med topp på halvkilot. Inte mycket till vikt men piggare fiskar har jag aldrig jagat och med UL känns det som en ganska rättvis kamp. Kan bara summera kvällen som superkul och det är inte varje dag man ser gäddor hoppa som öringar och UL fiske kan inte bli roligare så det var klart värt turen trots myggen!!

Lyckad kvällstur!

Huggtid
Pigg rackare…

 

 

20120731-061132.jpg
Sista abborren denna kväll…

2 reaktion på “Kvällsfiske i älven”

  1. Ja, UL fiske är det roligaste enligt min mening. Speciellt med abborrfiske men även gäddor – inte bara att veva in som med Jerkspöet 🙂

    //Thomas

Kommentera