Primus Omnifuel

Testat detta kök med de flesta sorters bränslen nu och kemisk ren bensin är nog vinnarbränslet. Drar 3 dl i timmen och ger en effekt på ca 3 kw/h. Övriga bränslen inkl. gas fungerar också bra, bara att byta munstycke i brännaren. Finns från 0,28-0,45 mm. Det är inte för inte detta kallas det bästa ”flerbränsleköket”.

En klar vinnare enligt mig. Gas fungerar sämre under minusgrader med vid drift på bensin så ska detta fungera bra ner till -30 grader (bara att förvärmningstiden blir lite längre). På sommaren förvärmer man bara en kort stund och väl igång så kokar man upp en liter vatten på 3 minuter!!

Fungerar med: Bensin, fotogen, gas, flygbränsle, diesel mm. Drygast och mest prisvärt blir det men bensin då gasen i Sverige är förhållandevis dyr.

Pris runt 1800:- inkl. 0,6 l bränsleflaska och pump. Allt man behöver medföljer inkl munstycken, verktyg mm.

Primus Omnifuel