Rotälven

Nyss hemkommen från en fisketur i Rotälven norr om Älvdalen. Vi började kvällen med en liten sväng upp till dammen för att ta en fika och några kast med det ultralätta för att se om vi kunde få någon frukostaborre. Det fick vi. Aborrarna var verkligen på hugget och vi landade 4st var av 2st var matfisk. Sedan verkar det helt förgjort för mig. När jag bestämt mig för att fiska en viss art så spelar det ingen roll vad jag använder för utrustning. Jag får gädda i alla fall. I Rotälven så hade jag kontakt med 3st fina gäddor på över 80cm men bara en ville följa med upp. De andra två förstörde bara utrustningen.

När vi fått vår frukostfisk plockade vi fram flugspön och begav oss ner i det strömmande vattnet. Det var lite trögare med öringen men ett par stycken letade sig upp men ingen var över 25 cm. En härlig kväll med fint väder och fullmåne.

Spöböj 180 grader
Godkänd gädda!
Småfisk

//Anders

3 reaktion på “Rotälven”

    1. Tack! Ja den tog en stund att landa. Helt klart intressant vatten. Såg 3 gäddor på en kort stund och alla över 80cm. Värt att komma tillbaks med en båt och undersöka.
      //Anders

Kommentera