Misslyckat fiske

Årets kanske mest misslyckade fiske företog vi oss idag. Måttligt motiverade lämnade vi tomten efter lunch för ca 1 – 1/2 timmes fiske. Allt verkade flyta på bra ända tills vi skulle flytta oss från första till andra stället och kombinera förflyttningen med att dra ut farsans lina som var helt ny. Då rullen betedde sig lite konstigt så skulle vi bara byta av så att jag höll i spöt. I den hanteringen så blev det en brist i kommunikationen och spö, rulle, lina och drag singlar ner över relingen i vattnet. Som ”tur” är så hade vi frikopplat spolen så vi kunde ju få tag i linan och dra ut den helt från spolen när vi bärgade utrustningen. Detta gjorde att vi hade ca 80-90m sprillans ny flätlina i båten tillsammans med ca 10m nylonlina. För att göra det hela lite bättre så fastnade givetvis linan i både motor och trimplan. När väl all detta var lösgjort så fick jag iväg ett tiotal kast innan vi helt gav upp för dagen. Vi fick se fisk i alla fall. Min Buster Jerk följdes snällt av ett litet stim med Sik. Nu får det vara nog med glädje för den här helgen. Det enda jag ska göra nu är att skölja rullen i sötvatten för att sedan plocka isär den i sina beståndsdelar så den kan torka.

Bättre lycka nästa helg!!!!

//Anders

2 reaktion på “Misslyckat fiske”

    1. Nej jag ger aldrig upp. Sitter och planerar vinterfiske nu. Det blir nog lite ismete i vinter om isen håller.
      //Anders

Kommentera