1 gädda X2

Idag tog vi en tur ut för att försöka få lite strömming till röken men det verkar vara för tidigt fortfarande. Mindre stimm börjar samlas men det var inget som var huggvilligt. När vi tröttnat på fiskTV så svängde vi in i en vik och krattade kanterna. Det var ganska snart hugg på en Westinjigg. Tyvärr så gick wiren till stingerkroken av helt oförklarligt och den slet sig precis vid relingen. 2-3 kast senare på samma ställe så högg det igen. En gädda i samma storlek simmade lojt med in till båten och blev upplyft. Kroken satt ytligt i mungipan så den lossades lätt men på ett infall så öppnar jag munnen på den och döm om min förvåning när stingerkroken från gäddan innan tittar tillbaka på mig. Kort operation, foto och återsättning följde.

En gädda som fick se dagens ljus två gången men blev räddad från en krok.
En gädda som fick se dagens ljus två gången men blev räddad från en krok.

 

//Anders

4 reaktion på “1 gädda X2”

 1. -Där ser man, undrar om det hänt förr utan vetskap?
  -Kan tänka mig att man blir lite förvånad 🙂

  Här i Västervik fiskas det strömming för fulla muggar så det är nog på gång skulle jag tro.

  //Thomas

  1. Ja det kommer nog in strömming här snart men inte än. Jag såg en del stim på lodet men inte tillräckligt.

   Jag ska ut igen om en stund och kolla gädda inför morgondagen. Det börjar arta sig med vattentemp och fart på gäddorna nu faktiskt.
   //A

Kommentera