Fin dag i skärgården

Idag kom Tony ut med 8:10 färjan för en dags gäddfiske runt Furusund. Vi började dagen med att stanna i en vik på Ljusterös utsida. Det visade sig vara en bra början på dagen då det fullständigt kryllade av gäddor i viken.

Första fisken för dagen. Landad på en SG spinnare i gul/grönt
Första fisken för dagen. Landad på en SG spinnare i gul/grönt

Efter vi landat några fiskar fortsatte vi upp till platsen för dagen. Det roligaste med hela dagen var att det visade sig efterföljare på alla platser vi fiskade av utom en. Totalt såg vi ett 30-tal fiskar i varierande storlekar. Riktigt roligt var att det visade sig ett par fiskar som hade god storlek.

Några mindre fiskar klev på.
Några mindre fiskar klev på.
Även någon lite större men de riktigt stora visade sig bara för att sukta oss.
Även någon lite större men de riktigt stora visade sig bara för att sukta oss.
Mindre gäddor var det gott om.
Mindre gäddor var det gott om.
Dagen avslutades med en dubbeldrill. Varsin fisk på ca 3kg landades.
Dagen avslutades med en dubbeldrill. Varsin fisk på ca 3kg landades. Stor färgskillnad trots kort avstånd.

När vi fiskat av en vik på hemvägen med många efterföljare och även några tappade så råkade vi ut för ett motorhaveri. Förmodligen igensatt kylvattenintag gjorde att motorn värmenöp och vi fick glatt fika medan vi åkte med elmotorn en bit till huvumotorn kallnat så vi kunde tuffa vidare hemåt.

En riktigt fin dag på sjön summeras med 8 gäddor i båten ca 30 efterföljare var av 2-3 var på 5-6kg.

//Anders

En reaktion på “Fin dag i skärgården”

Kommentera