Morsdagsdrag

Efter två lyckade dagar på Gotland så återvände jag till Ljusterö för morsdagsmiddag. Eftersom det fanns lite tid över så passade jag på att påbörja en ny dragprototyp dom jag gått och funderat på under ett par veckor. Detta kommer bli ett Tailbete med lite olika viktning. Jag ska börja med att göra ett ”shallow” bete för att sedan hitta en vikt som gör att jag kan skicka ner den på lagom djup runt grynnor och djupkanter.

Råmaterialet precis utsågat och tillputsat. Den här gången provar vi med björk.
Råmaterialet precis utsågat och tillputsat. Den här gången provar vi med björk.
Färdigputsad och kantfräst. Jag hoppas att detta kommer att fungera som jag har tänkt.
Färdigputsad och kantfräst. Jag hoppas att detta kommer att fungera som jag har tänkt.
Morakniven fick jobba lite på denna. Det ska bli kul  med lite struktur att arbeta med vid målning.
Morakniven fick jobba lite på denna. Det ska bli kul med lite struktur att arbeta med vid målning.

Som man kan se om man anstränger sig så har jag borrat in viktningen på buken. I denna ska jag köra med 10mm mässingsstav har jag tänkt.

Om denna faller väl ut så kommer jag gjuta former så att det går att massproducera den.

//Anders

 

Kommentera