Gäddede 2013

Första stoppet på Norrlandssemestern blev Gäddede i Jämtland. Här rinner Muruån och erbjuder en liten flugfiskesträcka vid Norskagränsen. Det första stoppet gav en liten öring på ca 25cm. Det var ett bra bevis på att utrustningen var i ordning och tekniken inte var helt borta.

Första fisken för resan. Tog på en nattslända
Första fisken för resan. Tog på en nattslända.

En fin Harr på ca 35cm klev sedan på och drillades in till stranden där avsaknaden av håv gjorde att den skakades av.

Drillbilder ska vi försöka fylla på med
Drillbilder ska vi försöka fylla på med.

Efter ett tag i Muruån började det blåsa en hel del vilket gjorde att flugfisket fick läggas på is och en tjärn med Öring och Röding valdes ut. Tjärnen var riktigt fin och vinden var perfekt för lite tunga Toby i motvind.

P1000130

När det väl sög till i doningarna så var lyckan total. Ska det sitta en fin öring redan första fiskedagen?! -Nej… det var en gädda. Egentligen ska man inte vara förvånad men det var inte vad jag hade förväntat mig. Är man gäddfiskare så är man.

Godkänt spöböj när man använder lätta grejer.
Godkänt spöböj när man använder lätta grejer.

Nu har jag landat i Vilhelmina och ska strax ge mig ner i byn för att leta reda på en håv som funkar och lite fiskekort.

Vi hörs! //Anders

 

En reaktion på “Gäddede 2013”

Kommentera