Jigwobbler

Tre olika har testats.
Tre olika har testats.

Denna resan har jag testat ett nytt drag med gott resultat. Jigwobblern har ett jigghuvud och en wobblerkropp som rör sig även när man inte spinner in. Den finns i flera olika storlekar där jag har testat den minsta och den näst minsta.

Den minsta har jag provat i silverfärg och den har varit otroligt effektiv på öringen. Det effektivaste sättet att fiska den verkar vara med mindre ryck och blandat med spinstopp. Jag tror att de kan fungera riktigt bra runt grynnor efter abborre och de stora storlekarna kan nog vara riktiga dräpare för gäddor.

Det silverfärgade draget av minsta storleken har helt klart varit en öringmagnet.
Det silverfärgade draget av minsta storleken har helt klart varit en öringmagnet.

 

Dessa dragen är verkligen allsidiga. De fiskar bra på rak invevning, jiggning och oregelbunden inspinning.

Spö klassat 8-30g. Det har fungerat riktigt bra.
Spö klassat 8-30g. Det har fungerat riktigt bra.

Jag har utfört testet med mitt Edgespö klassat 8-30g 9′. Platsen för provet har varit Laisälven norr om Sorsele. Detta innebär strömmande vatten och jag måste säga att de minsta storlekarna gör sig jättebra även i de mest upprörda vattnen.

//Anders ><))))))))))/°>

Kommentera