SM-kval Mariefred

Detta var den tuffaste, jämnaste och hårdaste tävling vi har deltagit i. Totalt kom det 27 lag till start och alla var riktigt duktiga och seriösa fiskare.

På morgonen startade vi på färjan kl 04:00 med båten på trailer in mot starten. Vägen gick via Danderyd där jag plockade upp Eliot och vidare till Bromma där Tony hoppade ombord. 

Redan så tidigt hade molnen bestämt sig för att försöka dränka vår fiskelust.

Väl på plats så var det fortsatt regn och regnkläder som gällde medan vi väntade in starten. 

Vår taktik bestod av ett par platser vi hade valt ut för att vi hade lite tidigare erfarenhet samt en idé om vart gäddorna ställt sig. 

 

Det fungerade bra till en början. Första stället levererade en fin gädda på 99cm och en helt helt ok fisk som vi tappade vid båtkanten så det började bra.

Efter de två fiskarna dog det ut på den spotten. Inte ett gäddhäng på en bra stund. Det gjorde att vi valde att flytta för att prova en annan spot. Den levererade en fisk för Eliot.

Paniken och känslan av att det började likna ett mönster vi sett de senaste tävlingarna där vi lyckats få en fin fiks men inte kunnat svara upp med några fler. 

På detta så lyckades vi i sökandet efter små godkända hamna på en sten i en grund vik som gjorde att vi förlorade elmotorn. Detta hjälpte inte med moralen i båten men vi fällde ner ögonbrynen och kopplade på pannbenen.

Det gav en godkänd fisk på ett oväntat läställe som vi ville prova för att kunna fiska vettigt utan stressen av att hela tiden behöva placera om båten. 

Tyvärr så hittade vi inte några fler fiskar i det området och modet sjönk igen. En förflyttning så här i sista minuterna kändes nödvändig.

Det var helt rätt drag!!!!!

10,07kg fördelat på 106cm blev ett nytt PB och första plussaren för mig. Metern slog jag för många år sedan men vikten har legat på nesliga 9,8kg sedan 2007.

Lyckan var total!

Med en fin 73:a för Tony minuterna efter så var det hela klart . En 6:e plats och en biljett till finalen i Karlskrona var säkrad! 

//Anders

Kommentera