Gallerier

Högvatten

Idag så tog vi en tur ut i regnet för att se om det var några fiskar hemma. Vi provade av några olika ställen men regnet gjorde att det inte var så roligt. Vattnet var dessutom mer än 28cm över normal vattennivå som gjorde att det blev lite mer svårfiskat än normalt. Trotts allt detta så blev det en ganska bra naturupplevelse då vi upptäckte ett havsörnspar  som satt och vilade på en skarvö. Här kommer lite bilder:

//Anders

Summering av dagens övningar

Dagen blev riktigt lyckad här i Stockholm. Det började riktigt bra med 3 snabba direkt utanför bryggan. Sedan brände vi en del tid vid några grynnor som inte gav någonting. En förflyttning med lite lunch under färden gjorde att vi pigga och på hugget gav oss i kast med lite vassar igen. Det visade sig vara melodin idag. Vi fick tyvärr ingen stor men vi såg en del fina fiskar och landade ett gäng med en topp på ca 2,5kg. Sumeringen av dagen visade att vi landat 9 gäddor i båten och som god värd så ”lät” jag min kollega vinna med 5-4. Tyvärr hade jag glömt att ladda videokameran så det vart inte någon film denna gången. Bilder kommer i alla fall här:

//Anders

Rotälven

Nyss hemkommen från en fisketur i Rotälven norr om Älvdalen. Vi började kvällen med en liten sväng upp till dammen för att ta en fika och några kast med det ultralätta för att se om vi kunde få någon frukostaborre. Det fick vi. Aborrarna var verkligen på hugget och vi landade 4st var av 2st var matfisk. Sedan verkar det helt förgjort för mig. När jag bestämt mig för att fiska en viss art så spelar det ingen roll vad jag använder för utrustning. Jag får gädda i alla fall. I Rotälven så hade jag kontakt med 3st fina gäddor på över 80cm men bara en ville följa med upp. De andra två förstörde bara utrustningen.

När vi fått vår frukostfisk plockade vi fram flugspön och begav oss ner i det strömmande vattnet. Det var lite trögare med öringen men ett par stycken letade sig upp men ingen var över 25 cm. En härlig kväll med fint väder och fullmåne.

Spöböj 180 grader
Godkänd gädda!
Småfisk

//Anders

Lägesrapport 120617

Idag blev det mycket gjort. Jag fick hjälp av min far så vi kom ganska långt. Som tur är så har jag en hel del material för den här renoveringen sedan tidigare då jag fick för mig att bygga en kajak för några år sedan som tyvärr aldrig blev klar.

Idag lyckades vi bygga golvet och få på epoxin på undersidan. Vi byggde en ösbrunn i durken så att allt vatten inte leds ner i botten på båten utan hålls kvar på durken där det kan tas upp lätt. En bild säger mer än tusen ord så här kommer 2000 ord.

//Anders

Summering av dagen

Dagen blev klart bra. Det var totalt 5 båtar ute från vår guides firma. Vår båt låg i täten vad gäller landade gäddor men det var ändå den näst sämsta turen guiden hade haft i år så det var ju inget at sryta med. Vi landade 7 gäddor med en topp på 5,3 kilo. Här kommer bilderna från dagen:

Tack alla för en härlig dag med bra väder!!

//Anders