Savagear Softflex Wire

Märke: Savagear

Modell: Softflex Wire 30lbs 0,45mm 7m

Inköpspris: 139 SEK

Inköpsställe: Sundbybergs Sportfiske

 

 

 

 

 

 

Mycket trevligt tafsmaterial. Tillverkningen av tafsen går till på det sättet att man gör en ögla runt beteslåset i ena änden och en ögla runt lekanden i andra änden och sedan värmer man så att plasthöljet smälter samman. På det sättet får man en knutfri tafs som håller otroligt bra. Materialet i sig är trevligt att arbeta med. Jag brukar göra tafsar på ca 45cm och dessa får ett bra ”töj”. Känns nästan som att man har en extra fjäderring på draget. Man märker inte av det när man tar hem draget men känner det när man krokat fisken på ett styvt spö.

Betyg (1-5): 3

Ändrat betyg!

Betyget har sänkts på grund av väldigt dålig hållfasthet. Wiren tenderar att fransa sig efter ett hugg oavsett storlek. Det står inte emot gäddtänder så bra som det ser ut.

//Anders