Laisälven dag 1 – Småöring

Förflyttningen från Vilhelmina till Sorsele gick utan incidenter. Väl i Sorsele spilldes ingen tid utan fiskekort införskaffades och en snabb proviantering genomfördes för att sedan företa förflyttningen till Trollforsen.

Väl skyltat utifall man skulle flyta i land och inte veta var man är.
Väl skyltat utifall man skulle flyta i land och inte veta var man är.

Fisket inleddes snarast och visst visade sig öringarna tidigt. Tyvärr så var det inte riktigt den storleken som önskats. Många snabba öringar i 25cm klassen lyftes upp i dagens ljus innan vi beslutade att det var dags för korv.

När fisken är liten är det tur att vi har korv. Sen äter jag inte fisk så....
När fisken är liten är det tur att vi har korv. Sen äter jag inte fisk så….C&R!

Efter korven gick jag huvudsakligen över till spinnfiske och nu tog det fart på riktigt. Två fina och då menar jag riktigt fina öringar tappades. De nya dragen som införskaffades under resan idag visade sig riktigt heta. En recension kommer när jag fiskat dem lite mer men just nu så har de toppbetyg. Kolla in Jigwobbler så får ni en försmak.

Medel storleken på ett ungefär
Medel storleken på ett ungefär

Jag har ingen aning om hur mycket fisk som jag landade idag men ca 10-15st är nog spannet man kan jobba inom. Det riktigt roliga är att jag har kännt på riktigt stor fisk idag men frågan är varför de släpper… kanske slöa krokar från fabrik eller så kanske kroken helt enkelt är för liten. De små fiskarna fastnar men de stora vill inte stanna kvar.

Småöringarnas afton
Småöringarnas afton

Hoppas att det går att knipa någon av de större imorgon. Vi får se!

//Anders <°/))))))))><

Glöm inte vårt instagramflöde för mer bilder

Kommentera