Laisälven dag 2 – Jigwobblern

Fina abborrar drog jag idag.
Fina abborrar drog jag idag.

Idag fiskade vi lite i Madeträsket och lite i Laisälven. Det var fint fiske på båda ställen med abborre i Madeträsket och fina öringar i Laisälven.

Vädret idag var lite nyckfullt. Rätt vad det var så kom det kraftiga vindar som blåste bort alla tankar om flugfiske. Senare under dagen så kom solen fram och kvällen blev riktigt fin men de nyckfulla kastvindarna fortsatte hela kvällen.

Jigwobblern har verkligen bevisat sig idag.
Jigwobblern har verkligen gjort sig ett namn idag.

Med detta fiske så avslutar jag min Norrlandsturne. Summeringen måste bli otroligt positiv. Mycket fisk och framför allt mycket stor abborre. Väldigt roligt att fånga fin abborre på lätt utrustning. Den här resan har jag fångat fyra olika arter. Öring, Harr, Abborre och Gädda. Troligtvis den resa som gett flest olika arter men de stora fiskarna har hållit sig på avstånd och har inte lurats av mina wobbler, flugor och spinnare.

Fiskesemestern i Norrland avslutas i vanlig ordning med biltvätt i Sorsele.
Fiskesemestern i Norrland avslutas i vanlig ordning med biltvätt i Sorsele.

Nu åker jag vidare till Ö-vik och varvar ner på hotell en natt innan jag vänder hem till Gesunda igen och sätter igång Expedition trollinggädda i Siljan

//Anders

Kommentera