Siljanstrolling dag 1

Idag fixade vi alla förberedelser och tog en provtur sent ikväll för att testa utrustningen. Jag kan bara säga att paravanerna som jag håller på att utvärdera verkar riktigt bra. De drog fint ut åt sidorna och höll bra tills huggen kom.

Det var en fin kväll att vara på sjön. Solnedgången var riktigt vacker men det var lite kyligt. Temperaturen kröp nog ner mot 10° strecket.

Vackrare solnedgång får man leta efter.
Vackrare solnedgång får man leta efter.

 

Min första egna trollinggädda
Min första egna trollinggädda

En kort stund efter vi lagt ut all utrustning så kom det första hugget. Kraftiga knyckar löste ut paravanen och vi blev helt till oss i båten. Pulsen steg snabbt och givetvis så sumpade vi fisken.Vi fick inte loss spöt och fick inte till något mothugg…. vad kan man förvänta sig med första fisken? Efter detta så var vi i alla fall vakna och när väl nästa hugg kom så satt vi inte och sov. Trots lite trubbel med att spöt fastnade i hållaren så fick vi till ett hyfsat mothugg och krokade fisken. Glädjen var total. Första trollinggäddan med egen utrustning utan hjälp var landad.

Glada fiskare trots en liten gädda. Ibland kan de små kännas lika roliga som de stora.

//Anders

Kommentera