King Of Mälaren 2017 – ödmjukaren

En tidig start som vanligt i lite lätt duggregn bådade gott för starten av tävlingen. För att dessutom göra det till en riktigt traditionell start så ställde polisen upp på ett trafikstopp ute på E18 Norrtäljevägen.

Trots detta så var inte gäddgudarna med oss. Första stoppet var en grynna som vi spanat ut med djup runt omkring och en sluttning upp på ena sidan. Vi hade plottat ut vinden den senaste tiden så vi visste vilken sida vi skulle angripa. Efter några passager så visade sig en fin fisk men efter några tunga huvudskakningar så spottade hon snabbt ut jiggen. Skönt kvitto på att vi tänkt rätt. Tyvärr så ville inte någon mer fisk visa sig på den spotten.

Så började en jakt på fisk. Nästa ställe vi valde var en lång vass som vi driftade av i lugn takt och som visade någon liten följare. Först i slutet av vassen stötte vi på en gräsbädd som gernererade få enda godkända fisk. En 78cm fisk valde att kliva på Tonys spinnerbait av den populärts typen Rad Dog från Ruff Tackle.


Efter denna så provade vi ett stort gräsbälte uppe vid Ekoln som många båtar hade valt att fiska av. Vi la en stund där innan vi valde att gå tillbaka till vår ursprungliga grynna och gen den en chans till. Tyvärr så var det trögt samt att vinden hade dragit igång så det var svårt att få fast båten på vettigt sätt. Vi valde att prova lite olika ställen på vägen tillbaka vilket var roligt. Nya vatten känns alltid spännande. Vi valde ett teoretiskt sett intressant ställe som inte direkt gav något. Så då valde vi ett ställe som vi inte trodde på alls. Det genererade ju givetvis en grov följare samt en icke godkänd i båten.

I denna tävling precis som i Pike Open så var våra lagkollegor i Team Dööh med. Vi hade ett skönt informationsutbyte under dagen då de valde en helt annan strategi och gameplan. Det blev tidigt ganska tydligt på förmiddagen att det var ungefär lika trögt på alla platser i Mälaren. De nötte på och lyckades även de sätta en godkänd fisk till slut.

Vi gjorde i alla fall en ordentlig insats dessa 6 fisketimmar som vi kämpade på. Vi vill passa på att gratulera MAX Fishing till vinsten. Grymt fiskat! De sopade banan med alla oss andra eftersom det tog flest godkända fiskar och längsta totallängden.


Synd att det är en så kort tävling. Mycket jobb för lite fiske. Vi hade gärna sett lite längre tävlingstid så att man verkligen kunde ha utnyttjat dagsljuset ordentligt.

Nu dags för att ta hand om båt och utrustning under vintern.

//Anders

Kommentera